Még csak alig két hete fogadja a vendégeket a Kárpátalja Ház új közösségi tere, a Kárpátia Borház kávézó-borozója, máris különleges programra, exkluzív borkóstolóra invitálta a külhoni magyar borvidékek kínálata iránt érdeklődőket. A kóstolással egybekötött borbemutatót Sass Krisztián kárpátaljai borász vezette, a Kárpát-medence borvidékeit pedig Durucz Gabriella mutatta be Mód László és Simon András: A Kárpát-medence borvidékei című kötete segítségével.

A borkóstoló alatt Sass Krisztián a vendégeknek bemutatta a borkóstolás szokását és módszereit is, így azok is, akik csak most ismerkednek a borok világával megtanulhatták, hogyan kell tartani a poharat, a bornak milyen jegyeire kell figyelni, és hogyan kell ízlelni a borkülönlegességeket. A kárpátaljai Sass pincészeten kívül vendégeink a Kárpátia Borház külhoni magyar, azaz délvidéki, felvidéki, őrvidéki és partiumi boraival is megismerkedhettek. Miközben a részztvevők a remek borokat kóstolták, Durucz Gabriella a kötet segítségével végigjárta azokat a tájegységeket, ahonnan a borok származnak.

« A 10 »

A jó könyv és a kiváló bor mellől a zene sem maradhatott el: az est meglepetés vendégeként a Parlando Acoustic duo mutatkozott be: Szoroka Dániel és Ignácz Krisztián klasszikus-, illetve világzenei műveket szólaltatott meg harmonikán és gitáron.

A Kárpátia Borház egyedülálló történelmi magyar borai megvásárolhatók a Kárpátalja Házban, illetve megrendelhetők a www.karpatiaborhaz.hu webáruházban.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!