Szöllősy Tibor: Álmait az ember – Könyvbemutató és borkóstoló

Délvidék Ház Közép fasor 1-3, Szeged

2020. szeptember 11-én pénteken 11 órakor a szegedi Délvidék Házban rendezi meg a Trianon Múzeum “A békés revízió magyar hétköznapjai 1938-1940” című kiállítás megnyitóját, amelyre szeretettel várjuk Önöket!

A Kárpát-medence kiváló borai a Kárpátalja Házban

Kárpátalja Ház Kisvárda

Borkóstolóval egybekötött könyvbemutatót rendez a Kárpátalja Ház. A program során bemutatjuk A Kárpát-medence borvidékei című kötetet, majd Sass Krisztián borász vezetésével vendégeink a Kárpátia Borház által forgalmazott kiváló külhoni magyar borok közül kóstolhatnak meg néhányat: délvidéki, felvidéki, kárpátaljai, őrvidéki és partiumi borokat is.

Magyarországhoz visszatért Kárpátalja – Előadás kiállításunk kísérőrendezvényeként (II.)

Kárpátalja Ház Kisvárda

Magyarországhoz visszatért Kárpátalja címmel vándorkiállítást nyílt a Kárpátalja Házban. A tárlathoz kapcsolódóan ezen időszaknak a politikai, gazdasági, hadtörténeti és kulturális eseményeivel foglalkozó, háromrészes előadássorozatot is szervezünk, szerdánként. A második előadásra, melyet "A zsidóság helyzete Kárpátalján 1939 és 1944 között" címmel Riczu Zoltán tart meg, október 13-án 17:30-tól kerül sor a kisvárdai Kárpátalja Házban. Az előadásra […]

Zenés est és borkóstoló a Kárpátalja Házban

Kárpátalja Ház Kisvárda

A Kárpátalja Házban működő borozóban október 22-én, péntek este 18 órai kezdettel ismét borkóstolót tartunk. Ez alkalommal Erdély, Partium történelmi magyar borvidékeinek legjobb borait mutatjuk be. Az est kellemes hangulatáról a Parlando Acoustic duo gondoskodik.

Előadások a Szent Koronáról

Kárpátalja Ház Kisvárda

Woth Imre, a Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének elnöke és Szántai Lajos műveltségkutató lesz a vendége a Kárpátalja Háznak. A keddi és szerdai előadások minden érdeklődő számára ingyenesek.

Soltész Péter kárpátaljai festőművész tárlata

Kárpátalja Ház Kisvárda

A "Színek szerelmese" címmel nyílik november 17-én 17 órakor Soltész Péter Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett, Hollósy Simon-díjas festőművész kiállítása a Kárpátalja Házban.