A Kárpátalja Ház és a Honvédsuli közös szervezésében Woth Imre, a Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének elnöke és Szántai Lajos műveltségkutató volt a vendégünk október 26-án és 27-én. Az előadások minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek voltak, ugyanakkor a rendezvény mindkét napján vendégül láttuk a Honvédsuli ifjú kadétjait is. 

A Honvédsuli Egyesület csaknem 10 éve végzi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelését, ezen évek alatt vált hazánk egyik legizgalmasabb és legsikeresebb fiatalokat megmozgató civil szervezetévé. A Honvédsuli Egyesület körülbelül 15 iskola összesen 650 diákjával foglalkozik és ismerteti meg velük a katonaéletben rejlő lehetőségeket. Céljuk az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelése egy olyan szabadidős program keretein belül, ami élmények útján próbálja átadni a gyerekek számára, hogy milyen is a katonaélet, mik a katonai erények és értékek.

Ebbe a programba illik bele az a két előadás, melyet Woth Imre, a Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének elnöke és Szántai Lajos műveltségkutató tartott a fiataloknak a Szent koronáról. Woth Imre: A (magyar) Szent Korona a legújabb kutatások tükrében, a Magyar Királyi Koronaőrség története címmel, míg Szántai Lajos: Szent Korona Misztériumáról – magyar király koronázások címmel tartott előadást.

A fiatalok az előadások mellett, munkatársaink segítségével megismerkedhettek a Magyar Házak és a Kárpátalja Ház tevékenységével, programjaival is, valamint közösen megtekintették a Magyarországhoz visszatért Kárpátalja című kiállításunkat is.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!