Kisvárdán immár 33. alkalommal rendezték meg a magyar színházak fesztiválját, de ebben az évben nemcsak a határon túli színházak mutatták be legjobb darabjaikat, hanem a Kárpátalja Ház jóvoltából, a legkiválóbb határon túli borok is bemutatkozhattak. Pavilonunkban a fesztivál ideje alatt, 9 estén át kostólhatták vendégeink a borainkat, illetve vásárolhattak könyveinkből, ajándéktárgyainkból. A fesztivál remek alkalom volt arra, hogy szélesebb közönség előtt is bemutatkozhassunk, kapcsolatokat építhessünk.

A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján, az anyaországi teátrumok mellett, többek között Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta színházainak társulatai is képviseltették magukat.

A fesztivál kilenc napja alatt a Kárpátalja Ház pavilonjában, a Kárpátia Borház közreműködésével, a legjobb külhoni magyar borokkal vártuk vendégeinket. De felkínáltuk az érdeklődőknek – Kárpátia Könyvesház projektünk részeként – a külhoni magyar könyvkiadók köteteit, valamint partnerintézményünk, a Trianon Múzeum egyedülálló ajándéktárgyait is.

Az előadások egyik helyszínén, a Művelődési Központ előtti Flórián téren helyet kapott pavilonunk nem csak a napközben arra sétáló helyiek, illetve az érkező társulatok előtt állt nyitva. Asztalaink – egy-egy pohár finom bor mellet –, az előadásokat követő esti beszélgetéseknek is remek helyszínéül szolgáltak.

A Kárpátalja Ház külön örömmel fogadta a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulatát, a teátrum tagjait a fesztivál nulladik napján, a Kárpátalja Házban, vacsorán láttuk vendégül.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!