A Kárpátalja Ház, mely 2022 februárja óta adománygyűjtő és információs központként támogatja a kárpátaljai magyarok megsegítését, az idei tanévben lehetőséget biztosított arra, hogy középiskolás diákok nálunk teljesítsék a kötelező iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) 50 órájának egy részét vagy egészét. Örömmel töltött el bennünket, hogy 12 érettségi előtt álló, szociálisan érzékeny, aktív fiatal döntött úgy, hogy a közösségi szolgálatát nálunk tölti, szűkebb és tágabb közösségünk javát szolgálva.

A közösségi szolgálat keretei között összesen 12 diák, számos alkalommal, több műszakban segítette munkánkat.  A fiatalok, egy alkalommal három órát tölthettek el nálunk, ezen alkalmakkor elsősorban az adminisztrációs munkában, a hozzánk érkező segélycsomagok  átvételében, pakolásában, osztályozásában, feliratozásában vettek részt. Többen a külföldről érkező adományozók kísérésében, és tolmácsolásban vállaltak szerepet.

Hisszük, hogy a közösségi szolgálat ideje alatt a diákok olyan események, tevékenységek részeseivé váltak, melyek gondolkodásukat meghatározó élményekkel gazdagították őket, és bízunk benne, hogy sikeres érettségiüket követően közülük többekkel önkéntesként találkozhatunk még munkánk során.

20220423 175112

20220423 175100

20220315 095436 1

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!