Munkatársaink szó szerint éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy ez év tavaszán megnyílhasson a Kárpátalja Ház. A város központjában található patinás épületben, annak teljes felújítása és átalakítása után, információs iroda, szórakoztató interaktív szoba, bor- és könyvtéka, borozó és szálláshely, szabadtéri programoknak helyet adó udvar is várja majd az anyaországi és külhoni magyar vendégeket.

A Magyar Házak kezdetektől megfogalmazott célkitűzése, hogy fizikai értelemben is olyan közösségi tereket hozzon létre, ahol a nemzeti, államhatárok feletti összetartozás érzése mindenki elérhet. A már működő, valamint a tavasszal megnyíló Magyar Házak feladatunknak érzik hidat teremteni az anyaországi és az elszakított országrészek magyarsága között társadalmi, kulturális és gazdasági téren. Nemzeti identitásunk erősítését szerteágazó programkínálatukkal kívánják elérni.

Kisvárdán, a város központjához közel található az az épület, melynek felújítása hamarosan befejeződik. A munka nagy része már befejeződött, jelenleg a belső terek kialakításán, a bútorzat beszerelésén, illetve az udvar parkosításán, a terasz kialakításán dolgoznak a szakemberek.

Itteni munkatársaink azt szeretnék, ha a várhatóan kora tavasszal megnyíló Kárpátalja Házban mindenki úgy érezné, hogy hazatért.

Az új intézmény megoldást nyújt arra, hogy a Magyar Házak által felkínált lehetőségekről minden tag értesüljön. Teret biztosít arra, hogy az anyaországon kívül élők részesülhessenek abban a gondoskodásban, amely az anyaország részéről feléjük irányul, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi vállalkozások, szervezetek, a civil szféra, kifejezhesse a határainkon kívül rekedt magyarok iránti gondoskodását.

További képeket az épületről Fotótárunkban találnak.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!