A kisvárdai Várdai István Könyvtárral való együttműködés első eredményeként, február 18-án, a Kárpátalja Ház képviselte Kisvárdát Királyhelmecen, a magyar széppróza napja alkalmából szervezett kettős könyvbemutatón. A Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös rendezvényének meghívott vendége Weinrauch Katalin, a jelenleg Kisvárdán élő, beregszászi író, valamint Hogya György, királyhelmeci prózaíró volt. A két szerzővel, most megjelent prózaköteteikről, Pecsők Mariann, az est házigazdája beszélgetett.

Az író-olvasó találkozó során mindkét alkotó beszélt pályája kezdetéről, küldetéstudatukról, a magyar nyelv megőrzésének fontosságáról. A városháza nagytermében megtartott találkozón a helyi színjátszó kör diákjai adtak lélekemelő műsort. 

Az eseményen jelen volt dr. Tarcali Nagy Beatrix, a Királyhelmeci Városi Hivatal kulturális és művelődési osztályának vezetője, akivel a Kárpátalja Ház munkatársai, Bodrog László és Tar Gábriel arról is szót ejtett, hogy a közeljövőben ismét találkoznak, és részletesen ismertetik a Kárpátalja Ház tevékenységét, és közösen keresik majd az együttműködés lehetőségeit.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!