A Kárpátalja Ház egész évben helyszínt biztosít alkotó közösségek, szakkörök számára, köztük a Zenei Alkotók Klubjának is. A Ház az elmúlt időszakban hétfő esténként a városi férfikórus, a Dalárda számára biztosított próbalehetőséget, ugyanakkor teret és helyet adott olyan amatőr-félprofi zenészek alkalmi együttzenélésének is, akik nyáron már be is mutatkoztak a nagyközönségnek. 

A Kisvárdán működő férfikórus, a Dalárda tavaly országos minősítő versenyen kiemelt aranyfokozatot szerzett. Ennek az eredménynek a birtokában idén különböző helyi rendezvényekre kapott meghívásoknak tesznek eleget. Az első ilyen rendezvényre katonadalokkal készültek, ezeknek a próbáknak biztosítottunk helyet. Emellett rendszeres próbalehetőséget biztosítunk helyi, amatőr-félprofi zenészeknek is. 

dalarda

Mint arról már bezámoltunk, az alkalmi együttzenélésekből két formáció is alakult, az ő nagyközönség előtti bemutatkozásukra egy nyárbúcsúztató koncert keretében került sor. A Centrál Park két tagja is együtt zenélt korábban Bódi László Cipővel, ők saját szerzeményeket mutattak be. A Máshogy Soul pedig ismert hazai és külföldi slágerek feldolgozásával állt közönség elé. Mindkét zenekar tagjai között találunk kárpátaljai kötődésű zenészt.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!