Kárpátaljai szerzővel és a történelmi beregszászi borvidékről származó borokkal nyitotta meg könyvbemutatóinak sorát a Kárpátalja Ház.

Az október 29-én megtartott esemény vendége Szöllősy Tibor író volt, aki Álmait az ember… című novellagyűjteményét mutatta be a kisvárdai közönségnek.

A szerzőt Bodrog László, a Kárpátalja Ház szakmai igazgatója mutatta be az érdeklődőknek: „Szöllősy Tibor közírói tevékenysége középiskolás korában, Hollósy Simon festőművész técsói életének, munkásságának kutatásával és máramarosi mesék, mondák gyűjtésével kezdődött. Eredményeit folyamatosan publikálta kárpátaljai és anyaországi lapokban, folyóiratokban: Kárpáti Igaz Szó, Kárpátalja, Pánsíp, Magyar Nemzet, Honismeret, Pesti Hírlap, Erdélyi Magyarság, Nyugati Magyarság. Ma is több írott fórum szerzője, illetve szerkesztőségi tagja. Eddigi alkotói termése több mint nyolcszáz cikk, tanulmány, esszé, amelyek hetvenkét kiadványban jelentek meg. Ma már a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmadán él” – mondta el a szerzőről.

Az eseményt csellójátékával színesítette Komár Anna Eszter, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium másodéves hallgatója.

A könyvbemutatót családias hangulatú beszélgetés és borkóstoló zárta, melynek során Heit Lóránd, a Magyar Házak Kárpátok bora programjának koordinátora, a történelmi beregszászi borvidékről, Kígyós településéről a Sass Családi Pincészet három 2018-as évjáratú borát mutatta be: Furmintot, Bakatort és egy Vörös Házasítást.

A könyvbemutatóról készült képeinket Fotótár rovatunkban találhatják.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!