Igényes nyomdai kivitelezésben, 470 oldalas terjedelemben jelent meg az első Kárpát-medencei étteremkalauz. A közel 500 vendéglátóhelyet 1500 fotóval bemutató kiadvány szerzője, Borbély Zsolt Attila elfogulatlanul minősíti a konyhát és a kiszolgálást, fontos gasztronómiai ajánlót nyújtva az erdélyi, délvidéki, őrvidéki, anyaországi, felvidéki és kárpátaljai étteremlátogatók számára. A többéves vállalkozás részleteibe nyújtott betekintést december 7-én az a könyvbemutató, melyet stílusosan, egy étteremben tartott meg a szerző jelenlétében a Kárpátalja Ház Kisvárdán.

A Cafe Vya Étterem megrendezett könyves est moderátora Ágoston Balázs újságíró volt. Mint az a könyv bemutatón elhangzott, Borbély Zsolt Attila a kötetbe válogatott éttermek esetében két alapelvet tartott szem előtt: a minőséget és a területi lefedettséget. Az étteremkalauz nem csak az anyaországi vendéglátóhelyekről nyújt áttekintést, de a tágan értelmezett Erdélyt is sikerült átfogóan letesztelni.  A kalauz területi lefedettsége nagyfokú Délvidéken, a Felvidék, Kárpátalja, a Drávaszög és Őrvidék vonatkozásában a magyarlakta területekre összpontosított a szerző.

408869654 7145067172212090 2523693661389184938 n

Mint azt elmondta, a minőségi éttermek kiválasztásában nem csak az étteremkalauzok segítettek, de a helyi jóbarátok, ismerősök ajánlásai is.

Az étteremkalauz az online térben folyamatosan frissül és bővül. A karpatiaettermek.hu oldalon az összes teszt megtalálható, több fotóval, mint amennyi a kötetben látható. Itt annak a kb. 200 étteremnek és kávézónak is megvan az anyaga, ami terjedelmi okokból kimaradt a kalauzból.

A kötet megvásárolható a Kárpátalja Házban is.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!