Immár második alkalommal rendezték meg a Nemzetek Találkozója a Rétközben nevet viselő kulturális- és gasztronómiai fesztivált Fényeslitkén. A rendezvény keretében meghirdetett főzőversenyre a Kárpátalja Ház csapata is benevezett. A bográcsunkban készült csülökpörkölt benne főtt krumplival a számunkra legkedvesebb közönségdíjat érdemelte ki.

Kisvárda Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata, a Várda Hagyományőrző Kulturális Egyesülettel, valamit a Tisza Európai Területi Társulással közösen immár második alkalommal szervezte meg a Nemzetek Találkozója a Rétközben nevet viselő kulturális- és gasztronómiai fesztivált Fényeslitkén.

A rendezvény fő célja a Kisvárdán és térségében, illetve a Magyarországon és határainkon túl élő, különböző nemzetek kultúrájának, szokásainak, tradicionális ételeinek megismerése, valamint a kisebbségi nemzetiségek számára találkozási lehetőség megteremtése.

A fesztivál keretében rendezett főzőversenyen idén 10 csapat mérhette össze tudását. Az ország egész területéről érkeztek csapatok: Kárpátaljáról elszármazottak, több ukrán- és ruszin nemzetiségi önkormányzat képviselői, civil szervezetek, valamint települési önkormányzatok.

A fesztivál megnyitója keretében a csapatokat és meghívott vendégeket dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere köszöntötte, majd dr. Erdélyi Tatjána, Kisvárda Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, a rendezvény háziasszonya hivatalosan megnyitotta a főzőversenyt.

A csapatokat és a vendégeket Dion Marianna, a Komlóskai Ruszin Nemzetiségi Népdalkör, valamint a Beregszászról érkező Street Dance táncformáció szórakoztatta.

A nemes versengés során elkészült ételeket nem csak a zsűri, de a fesztiválon résztvevő „szurkolók”, vendégek, érdeklődők is megkóstolhatták. A Kárpátalja Ház csapata által készült csülökpörkölt benne főtt krumplival bizonyára mindenkinek ízlett, hiszen a közönségdíjat érdemelte ki.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!