Kisvárdán, a Szent László utca 58. szám alatt található, szépen felújított kúriában a megnyitásra készülnek a Kárpátalja Ház munkatársai. A Magyar Házak hálózatához tartozó intézményben már polcokra kerültek a saját kiadásban és külhoni kiadók gondozásában megjelent könyvek, és a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb borai is folyamatosan érkeznek.

A Magyar Házak Nonprofit Közhasznú Kft. nemzetpolitikai intézményhálózatának részeként, a Kárpátalja Ház az egységes magyar nemzethez való tartozás államhatárok feletti valóságának megéléséhez kíván teret biztosítani. A Kárpátalja Ház az anyaország feltétlen támogatását hivatott közvetíti a kárpátaljai magyarság megmaradásának és erősítésének érdekében. Hozzá kíván járulni a közösségformálás méltó kereteinek megteremtéséhez. Küldetése hidat teremteni az anyaországi és az elszakított országrészek magyarsága között társadalmi, kulturális és gazdasági téren.

E célok elérése érdekében indítottuk el többek között a Kárpátok Bora, a Kárpát-medencei Magyar Könyves Ház és Magyar Házak Galéria projektjeinket, melyekről bővebben a karpataljahaz.hu honlapunkon olvashatnak.

Szeretnénk, ha megnyitása után, minden kárpátaljai magyar otthonának érezné házunkat, ezért várjuk mindazokat, akik a mai határokat átlépve Kisvárdán járnak, térjenek be hozzánk – megpihenni, tájékoztatást kérni, beszélgetni.

Addig is, ha egyetértenek célkitűzéseinkkel; ha szeretnének bővebben is megismerkedni tevékenységünkkel, programjainkkal; projektjeinkkel, keressenek bennünket a www.karpataljahaz.hu weboldalon, valamint csatlakozzanak a Kárpátalja Ház Baráti Társaság Facebook-csoporthoz. A csoport tagjai elsőként értesülnek rendezvényeinkről, akcióinkról, és 10% kedvezményt kapnak az általunk értékesített külhoni könyvek, borok és utazások árából.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!