A szegedi Délvidék Ház adott otthont a Magyar Házak hálózatában dolgozó szakemberek soros megbeszélésének június 16-17-én. A házigazda Délvidék Ház mellett jelen voltak a miskolci székhelyű Felvidék Ház, a kisvárdai Kárpátalja Ház, a debreceni Partium Ház és a szombathelyi Őrvidék Ház, valamint a Házak partnerintézményeinek – a királyszállási Nagy Magyarország Parknak és a várpalotai Trianon Múzeumnak – munkatársai is. Bár a koronavírus járvány intézményeink szerteágazó, határokon is átnyúló tevékenységét szigorú keretek közé szorította, az elmúlt időszak lehetőséget adott új tervek kidolgozására is.

A mintegy ötven egybegyűlt munkatárs – történészek, gazdasági-, színházi-, könyves- és kommunikációs szakemberek, rendezvényszervezők, borászok – a két nap alatt értékelték az intézmények eddig elért eredményeit, áttekintették a járvány miatt kialakult helyzetet, ugyanakkor új projektek indulásáról is döntöttek.

A Magyar Házak tevékenységét az elmúlt időszakban szüneteltetni voltunk kénytelenek, számos nagyrendezvényünket kellett lemondani, és a nyitás előtt álló új közösségi tereinket sem tudtuk élettel megtölteni. Ugyanakkor a mögöttünk álló hónapokat új kapcsolatok kiépítésére, intézményeink és projektjeink kommunikációs felületeinek bővítésére, megújítására fordítottuk, és számos új rendezvény terve is körvonalazódik már.

A Nagy Magyarország Park sem tudott vendégeket fogadni mostanáig, ott dolgozó munkatársaink ez idő alatt átalakították a szabadidő központ éttermét, amely immár Kárpátia néven, megújult étel- és italkínálattal várja a jövőben a családokat, az egyéni és csoportos kirándulókat, illetve a mesés környezetet esküvői helyszínként választó vendégeket is.

A Trianon Múzeum az elkövetkezendő hónapokban kívül-belül megújul, kiállítása anyagának egy része pedig online felületeinkre is felköltözik.

Az előttünk álló tervek megvalósítása bőven ad munkát, ezek összehangolása, a feladatok elosztása zajlott a találkozó két napján.

De az egymástól távol, az ország különböző pontjain dolgozó munkatársak örömteli személyes üdvözlésére, nagy beszélgetésekre is sor kerülhetett – ezekhez remek helyszínt biztosított a Kárpátok Bora projektünk keretében hamarosan megnyíló, nagy- és kiskereskedésként is működő borházunk, ahonnan az anyaországi vásárlók is hozzájuthatnak majd a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb boraihoz.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!