Az orosz-ukrán háború kirobbanásának első napjától, február 24-től működik a kisvárdai adománygyűjtő-, és humanitárius koordinációs központ, melynek bázisa a Kárpátalja Ház.

A Szent László út 58. szám alatti épületben Szabóné Cap Andrea, dr. Erdélyi Tatjana és Bodrog László, hazai és ukrán-, illetve kárpátaljai kapcsolataik révén, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő folyamatos támogatásával, együttműködnek a helyi önkormányzatokkal, polgármesterekkel, civil-, állami-, és egyházi egyesületekkel, a határokon jelenleg is humanitárius feladatokat ellátó segítő szervezetekkel. Vagyis: pontosan tudják, hogy hová, mikor, milyen segítségre van szükség!

segitseg09

Számos önkéntes (helyi és térségi lakosok, önkormányzati dolgozók, a Honvédsuli kadétjai és vezetői) segítő munkájának köszönhetően nem csak koordinálják – a nap 24 órájában (!) – a tárgyi-, és pénzadományok gyűjtését, azok elszállítását, hanem maguk is autóba ülnek és a menekült-szállásokra, továbbá a határon túlra, Kárpátaljára is elszállítják a példátlan összefogásnak köszönhetően összegyűjtött adományokat!

Felismerve és segítve a helyiek kapacitásait, csatlakozva a kisvárdaiak humanitárius megmozdulásához, az elmúlt napokban számos más hazai településről, akár az ország másik végéről, de még külföldről is érkeztek nagy mennyiségű és nagy értékű szállítmányok. Érkezett már adomány a Kárpátalja Házba: Olaszországból, Németországból, Ausztriából, Franciaországból, Siklósról, Győrből, Nyalka községből, Újbudáról, Dunakesziről is. – írja a kisvarda.hu.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!