Kisvárdára érkezett a Kárpát-medence Intézet, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Magyar Házak Hálózata által közösen szervezett, 100 hallgatót befogadó Kárpát-medencei magyar nyelvű fotótanfolyam végzőseinek kiállítása. Az én településem nevű tárlat, és az azt kísérő fotóalbum kárpátaljai, felvidéki, délvidéki, őrvidéki, erdélyi és anyaországi magyar fotósok tájképein keresztül adják vissza a haza szeretetét.

2021-ben óriási sikerrel zárult az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a Kárpát-medence Intézet és a Magyar Házak Hálózata által közösen szervezett, 100 hallgatót befogadó Kárpát-medencei magyar nyelvű fotótanfolyam, a végzett hallgatók pedig megalapították a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaságot.

A végzősök munkáiból Az én településem címmel fotótárlat született, mely 70 fényképből áll, alkotóik: Andorkó Attila (Erdély), Bardocz Éva (Erdély), Dobán Vivien (Kárpátalja), Farkas Endre (Erdély), Fábián Gergely (Felvidék), Ferenczi Éva (Felvidék),Kóródi Patricia (Magyarország), Gál Mária (Magyarország), Guzsvány Réka (Délvidék),  Hátszegi Csaba (Erdély), Kéri György-Ottó (Erdly), Kertész Hajnalka (Erdély), Kovács Andrea (Partium), Kovács Orsolya (Partium), Jacina Mária (Kárpátaja), Jusztin László (Délvidék), Serege Zsuzsanna (Magyarország), Szalai Attila (Délvidék), Ürge Mátyás (Felvidék). A tárlat az elmúlt időszakban Nagyváradon, Szegeden a Délvidék Házban, Debrecenben a Partium Házban, a kárpátaljai Bátfalván mutatkozott be, most egy válogatás erejéig Kisvárdára, a Kárpátalja Házba költözött.

« A 12 »

A kiállításmegnyitón Bodrog László, a Ház vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője mondott köszönetet a kiállítás megszervezéséért, és szólt az egyegyűltekhez, akik között jelen volt két, a tanfolyamot elvégző kisvárdai fotós is.

Az eseményen részt vett az Euro Foto Art Egyesület elnöke, Tóth István is, aki röviden ismertette a fotótanfolyam történetét, majd a tanfolyamot elvégző két hallgatónak átadta Az én településem című fotóalbumot is.

A kiállításmegnyitón fellépett Thurzó Sándor József, nagyváradi brácsaművész, aki többek között Kodály, Brahms és Macalik Alfréd zeneműveiből adott ízelítőt.

A tárlat egy hónapon át tekinthető meg a Kárpátalja Házban (Szent László utca 58. szám)

 

Fotók: Babják János

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!